бременност утроба

Утробата, която износва новата душа

“ТА” – съзидателност
“МА” – възраждане и раждане, а МАМА?! Замисляли ли сте се?

Преди време, с Your Beauty Make Up Therapy, направих една практика, която завършихме с утвърждението: “Ние сме само телата, които износват новите души. Никой и нищо не ни принадлежи”.

Много път извървях, много опит натрупах, много истории бяха споделени с мен и преди да се появи първото ми дете, вече бях наясно и убедена, че аз съм само проводник. Една душа трябваше да се появи на белия свят и моята утроба е избрана да износи плода. Това, повече от всичко друго, означаваше да свикна с мисълта, че новата душа не ми принадлежи.

Какво се случва с егото и собственическото чувство когато си дадеш ясна сметка за това?

Плът от плътта ми и кръв от кръвта ми, а не ми принадлежи. Може би затова се казва безпрекословна и безкористна любов. Означава, че ще нося една душа в утробата си девет месеца, ще се грижа да чувства любов, грижа, нежност; да бъде нахранена и напоена. После това същество ще се появи на бял свят, ще поеме дъх, а аз ще продължа да отдавам любов и грижа. Да, ще се привързвам, ще боли понякога, но винаги ще помня, че трябва да имам силата да пусна.

Да бъдеш майка е голяма отговорност, момичета!

майка утроба

 

За себе си мога да кажа, че ми трябваше много време докато реша готова ли съм да я нося и често се питам дали се справям. Времето ще покаже, нали?!

 

 

 

 

Снимки в статията:Татяна Чохаджиева

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart