баща урок дъщеря

Чуждото мнение. Урокът на татко

Моят съпруг отдавна е обявил баща ми за светец!

Да се справиш с три огън жени, никак не е лесно. А да издържиш години, това си е направо майсторлък! Разбира се, казвам това с голяма доза чувство за хумор и обич.

За никого от близките ми приятели и познати обаче не е тайна, че аз обожавам своя баща! За мен той е ВЕЛИКАН. Красив, силен, смел, мъдър, търпелив. Голям родолюбец и човек на честта. И изключително много обича своите момичета – мама, мен и моята сестра. О, щях да забравя! В класацията, на преден план вече излязоха неговите внуци:)

„Важното е ти да се харесваш!“

Един от първите уроци на татко беше: Какво е достойнство. По темата обаче ще пиша друг път. Сега ще ви разкажа как татко ме научи, че е важно “Аз да се харесвам”.

Докато живеех все още с моите родители, почти винаги, преди да изляза навън, ги питах за мнение. “Мамо, така добре ли е?”. Тук ще се отклоня и ще кажа, че този въпрос беше излишен, защото майка ми имаше един и същ отговор винаги: “Изглеждаш чудесно! Прекрасна си!”

момиче красива

Естествено, като момичето на татко, неговото мнение беше изключително важно. “Тати, така добре ли изглеждам? Харесва ли ти?”. Татко пускаше своята леко срамежлива, леко загадъчна усмивка  (стил Мона Лиза) и ми казваше: “Тати, важно е ти да се харесваш!”

Признавам си, много се ядосвах. С времето обаче осъзнах, че той е бил прав. И не, тук не става въпрос за “харесването” единствено по външни белези. Става въпрос НАИСТИНА ДА СЕ ХАРЕСВАШ. Да приемаш себе си. Да приемаш униклността си, дори и с малките си несъвършенства. Или въпреки тях. Да одобряваш това, което правиш по своите вътрешни критерии.

Защо е важно?

Защото аз наистина натрупах доста опит. Срещнах много съдби и разбрах, че каквото и да ти казват хората, ако ти самият не си доволен от себе си, ако ти самият НЕ СЕ ХАРЕСВАШ, оставаш все толкова неудовлетворен. Да, прекрасно е да чуеш от непознати или хора на които държиш: Изглеждаш чудесно! Справил си се перфектно! Много добре свършена работа! НО, ако не си покрил собствените си критерии, тези похвали, няма да са достатъчни. За какво ли?! За да изпитате удовлетворение. Да си кажете: имаше смисъл!

А СМИСЪЛЪТ е нещо, към което се стреми всяка душа. Някои просто не го осъзнават 🙂

Убедена съм, че щастливите хора, са онези, които на първо място са изпълнили своите условия! Независимо дали на другите им харесва или не.

P.S: Ако искате да излекувате живота си, запомнете този урок!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart