партньори

Колко е важен партньорът

Ами, много е важен, особено когато избирате партньор, с когото да изградите семейство.

Да, абсолютно съм наясно, че в днешно време, дълготраен брак, взаимно уважение, търпение, толерантност и разбиране, звучат ретро. Също така, ако държите на тях, има голяма вероятност да станете обект на подигравки. Това, което съм също толкова наясно е и, че неразбирането на дълбокия смисъл на тези категории и понятия води до загуба на равновесие. Както знаем обаче, почти винаги, когато загубиш равновесие – падаш. А в брака, падането може да бъде много болезнено. Затова, изборът с какъв човек да изградиш семейство е изключително важен и отговорен. И нека изясним нещо: семейство не са двама души, които си приготвят вечеря на свещи, правят любов и селфита, докато пътуват по света . Моля, не ме разбирайте погрешно! Изброените неща са чудесни, НО:

Под семейство, в този случай, аз визирам двама души и плодът на тяхната любов – децата.

семейство Татяна Чохаджиева

Защото, Бога ми, всички двойки знаят какво се случва с живота ти когато се появят децата. Тогава, повече от всякога, разбираш и какво означава отговорен избор на партньор. Между другото, когато се замислих за етимологията на думата семейство, установих, че е образувана от : семе + ство („ство“ е наставка, означаваща деятелност).

Дали има рецепта, по която да попаднеш на правилния?!

Партньор

Не мисля. Само зная, че трябва да се мисли:)
Като за начало, може да си отговорите на два най-обикновени въпроса:
– Харесва ли ми да се събуждам до този човек всеки ден, в продължение на цяла седмица?
– А в следващите 30 години дали ще ми харесва?!

Пробвайте

Ако имаш един човек, който да те обича, ти струваш повече от най-богатия цар. Ако имаш един човек, на когото във всички случаи да разчиташ, това е повече от всяко богатство. “ , Петър Дънов

P.S: отчитам и факта, че в живота ни срещите не са само въпрос на избор. Често наричаме този избор – съдба, понякога карма. Темата не може да бъде изчерпана със статия от 5 реда, НО, не пречи да имаме едно наум.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart