Осмели се да скочиш

Една от големите ми мечти винаги е била да скоча с парашут. Скок с въже от мост или рафтинг определено не са моите преживявания, но парашут, ДА. Разбира се, когато до себе си имаш човек, който иска да те види щастлива, мечтите се сбъдват!

За 40-ия ми рожден ден моят съпруг и синът ми ме изненадаха с ваучер, за да сбъдна и тази си мечта. Полудях от радост. Едва дочаках пролетта, защото аз съм се появила на бял свят в началото на зимата. Резервирах дата за скока и ето ни, в началото на май, заедно с любимия, на пистата за скокове.

Толкова много си искал нещо и накрая се случва. Изглежда нереално.

скок парашут смелост

Снимка: личен архив

Дойде ми редът. Облякох специалния костюм. Получих инструкции и след малко ме извикаха. Адреналинът започна да се покачва.

Skydive-самолет

Снимка: личен архив

Влязох в едно малко самолетче, като картонено, с инструктора и още една девойка. Тя също щеше да осъществява мечта. Качи се и фотографът. Издигнахме се. Инструкциите, премесени с шеги продължиха. На мен щеше да ми изскочи сърцето, но съм се нахилила до уши.  Няма да се издавам, я.

“Леле, какво правя в този самолет?!!! Ами ако падне? Оле, много е високо! Мога ли да се откажа? Дали ще се отвори парашутът?…”

Това бяха само част от мислите, които ми минаха през ума, докато набирахме височина за скока. Бях си изгубила граматиката.

Отвориха вратата. Девойката скочи. Беше мой ред …

СКОЧИХ. Всичко свърши. Повече нямаше страх.

Приземих се. Трепереха ми краката от адреналина и вълнението. Бях щастлива.

И разбрах:

В момента, в който скочиш, СТРАХЪТ ИЗЧЕЗВА. На негово място идва насладата. Голямото вълнение е преди скока. Подготовката. Пътуването към него. После се осмеляваш и СКАЧАШ.

Изборът винаги е наш. Ще останем ли само с мечтата? Дали ще сме смели и ще преминем през етапа на вълнението и страха? Ще скочим ли? Или ЩЕ ИЗВЪРВИМ ПЪТЯ ОТ НАЧАЛОТО ДО КРАЙ?

Skydive-приземена-скок

ЖИВОТЪТ Е ТВЪРДЕ КРАТЪК, ЗА ДА НЕ СКОЧИТЕ С ПАРАШУТ!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart