лечебница

Лечебница

„ В даден момент, жената просто се уморява да се срамува от всичко. И най-сетне е свободна да бъде себе си.”

Вчера се видях с приятелка.

Имахме много интимен разговор. Споделихме си много неща. После си взех тролея и по целия път към дома прехвърлях разговора ни в ума си. Имах странно усещане и различни чувства бушуваха в мен. Усещането, че хем съм била , хем не съм била на тази среща. Не мога да опиша съвсем точно чувството.

Прибрах се, взех си душ, гушнах малката, която се беше промъкнала в леглото ни и заспах.

На сутринта отново се събудих с мисълта за вчерашната среща. И двете с А. (дори инициалите не отговарят на истината) бяхме силни жени. Минали сме през какво ли не и продължаваме. И въпреки, че се познаваме от цял един живот, все още има неща, които се оказва, че не сме си казали. Вчерашният ни разговор беше много откровен, чак нереален. Мислех си: ето, имаме своя живот и сякаш всичко е наред, но нещо, някъде по-надълбоко или по- към повърхността все ни терзае. Върнах лентата една година назад и през ума ми минаха безброй разговори с довереници (все жени) от всякаква възраст. Жени с всякакви професии, социален статус, финансово положение. На пръв поглед тези прекрасни дами изглеждаха коренно различни, но винаги се намираше точка, в която се доближаваха една до друга повече отколкото очаквах.посестрими

Всяка от тях имаше своята история.

Да, различна в нюансите си, но в същината си стигаше до няколко точки, които обединяваха всички тези жени. Въпросите, съмненията, страховете бяха идентични. И се запитах: Кой тогава е истински щастлив? Кога сме истински щастливи? Щастието ли търсим всъщност?

Какъв е дълбокият смисъл от всичко това?

Аз лекувах нея, тя лекуваше мен … и изведнъж сякаш ме удари ГРЪМ.

За Бога, това е. Ние сме тук, за да се лекуваме.

Тук, на Земята е Лечебницата. Това е.

Затова е и бързането да слезем. Не просто бързането, а желанието да идваме безброй пъти. Явно истинското лечение може да се случи само когато духът се въплъти в материята.

Тук, на Земята, има лекове за всичко – билки от природата за всякакви физически и душевни болки;  души, които срещаме, за да ни напътстват; други – за да ни объркат, но в крайна сметка те също са част от нашето лечение.

Изборите в живота ни са същината на лечението.

И вероятно именно те определят колко дълго ще продължи то и доколко ще бъде успешно.

Но…ние ли правим тези избори?! Да, тук определено е Лечебницата.

Дали да не ви препоръчам една книга?!

Книгата е от авторката на „Яж, моли се и обичай”, но казват, че била в пъти по-добра. Става дума за „Град на момичета” на Елизабет Гилбърт. Признавам си, аз самата не съм я прочела все още, но ще я прочета дори само заради тази фраза:

В даден момент, жената просто се уморява да се срамува от всичко. И най-сетне е свободна да бъде себе си.”

 

Маруся

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart