Гримът като терапия

Сънувам този проект от години. И не, това не е да се гримираме, да ни стане готино и да го наречем терапия. В Гримът като терапия проектирах цялото си знание – придобито и интуитивно, за любовта към себе си и проявата й във външния свят. Да заобичаш себе си е процес. При едни хора става лесно и е обусловено от ген, семейна среда и характер, с който се раждаме. При други е въпрос на осъзнаване и стремеж.

Защо е важно?

Защото само когато се приемем безусловно, само тогава можем да разкрием пълния си потенциал и да живеем пълноценно и в хармония.

Аз самата преминах през различни етапи. Обич, после отхвърляне, неприемане, съмнения, стремеж за подражание и когато най-после проявих смирение, милосърдие, любов и нежност към това, което съм – разперих криле.

грим с Маруся Пашкова

Как протича терапията и/или какво се случва?

В сесиите, които организирам, комбинирам техники от регресивната терапия, медитация, коучинг, музика и аромати. Гримът – той е заземяването. Обикновено включвам акцент. Необходим е , защото практиката ми на гримьор ми даде безброй доказателства за това как умението да подчертаем най-интересните си черти, може да ни преобрази. Гримът, освен забавление е и възможност да играем , да влизаме в роли. Това, от своя страна, ни дава възможност да опознаваме всички свои страни. Защото ние сме различни форми и състояния и се променяме. И е добре да сме наясно с това.

Защо е нужно заземяване?

Защото вярвам в силата на баланса, на златната среда. В първата част на нашите сесии потъваме навътре и надълбоко в себе си. Отработваме определени теми: изчистваме страхове, учим се да прощаваме – на себе си и другите, изпълваме се с любов. Преживяваме катарзис.

Когато се върнем – чрез нанасяне на грим и докосване, ние „материализираме” красивите усещания. Ако сме изплакали болка – връщаме красота и нежност.

В индивидуалните сесии отиваме още по-надълбоко. Препоръчвам ги на жени, които са по-неуверени, с ниско самочувствие, нерешителни, с проблемни взаимоотношения. Жени, които са на кръстопът.

След няколко сесии, ако сте готови да преживеете катарзис, ще бъдете наистина нова жена. Силна, уверена и готова да сбъдва мечтите си.

Какво е необходимо?

Да имате готовност да участвате активно в процеса и да ми се доверите. И за да е още по-ясно:

  • вярвайте в чудеса, но бъдете наясно, че те се случват само когато помогнете за случването им.

Формулата:

ЖЕЛАНИЕ за промяна ГОТОВНОСТ да се потрудите за щастието си и за тази промяна ТЪРПЕНИЕ и СМИРЕНИЕ. О, да, и Постоянство 🙂 !

“Най-красивият грим за една жена е увереността й!”
Маруся Пашкова
MMilotinova

Ученик съм на професионалния гримьор Светлана Арсова.

Правила съм бюти-грим за:

  • Канал3: „Жълтини” с водещ Ивелина Кунчева; „Вън от рая” с водещ Лили Маринкова; „Неудобните” с водещ Маргарита Михнева; „5 за 4” с водещ Сашо Диков; “Пътуване до Европарламента” и „Евронаблюдател” с водещ Милена Милотинова /м. Октомври 2009 г- м. Април 2010г. /
  • БНТ САТ: „5 от 5” с водещ Ралица Михова – Рая /м. Октомври 2009 г. /
  • BBT: „Така го правят жените” с водещ Петя Велкова /м.Декември 2009 г. /
  • „Нарисувай се”, продукция на Фен ТВ /м.Март 2010г./
  • TV+  /сутрешен блок със Станислава Кара и Златимир Гочев/

Професионален гримьор

Част от екипа гримьори, участвал в създаването на календара за 2009 г. на българския моден канал

Част от екипа гримьори за конкурса Лейди България 2010 г.

Грим за номинациите на телевизия Балканика, излъчени по БНТ на 31.03.2010 г. Водещи – Станислава Ганчева и Камен Воденичаров

Грим и трейнър в АйВиБи Козметикс за Golden Rose България. 

Трейнър и Бранд Мениджър за NUDESTIX.

Грим за събития, свързани с представянето на професионални бои и продукти за коса с марките Label.M и Goldwell

Грим за абитуриентски балове, сватби и други специални събития

Label.m -2
Shopping Cart