Помирение и прошка: Пътят за благотворни взаимоотношения и личностно израстване без ВИНА

Маруся Пашкова

Помирение и прошка: Пътят за благотворни взаимоотношения и личностно израстване без ВИНА

46 46 people viewed this event.

Взаимоотношенията с родителите обикновено формират основата за разбирането и изграждането на нашите сърдечни връзки в бъдеще. Емоционалната подкрепа, разбирането и уважението, които децата получават от родителите си са ключови във формирането на способност за създаване на благотворно партньорство. Освен това, растейки, децата наблюдават модела на взаимоотношенията, който са виждали в семейството си и често го прилагат в техния собствен живот.

🔔Сигурно ще попитате къде е мястото на чувството за вина.
Чувството за вина, което е формирано в детството, може да има значително влияние върху партньорството в бъдеще.
– Децата, които се учат да изразяват и управляват своите емоции, включително чувството за вина, често развиват по-здрави и функционални междуличностни взаимоотношения в бъдеще.
– От друга страна, ако децата се поставят в ролята на постоянно виновни, те могат да изградят неувереност и ниско самочувствие, което може да се отрази в техните бъдещи партньорства.
– Чувството за вина може да пречи на здравословното функциониране на партньорството, като води до непродуктивни конфликти, непропорционална самокритика или неправилно поемане на отговорност.

Затова е важно да се научим да разбираме и управляваме своите чувства по благотворен начин и да създадем основа за здрави и устойчиви партньорства в бъдеще.
Това включва:
✔️развиването на умения за общуване
✔️справяне с конфликти и поемане на отговорност, като същевременно се подкрепят от уважение, разбирателство и подкрепа от страна на родителите
✔️помирение и прошка

🔔Темата е важна и засяга всеки от нас в различни етапи от живота. Не съм правила конкретно проучване, но ако трябва да обобщя, мога да кажа, че повече от 80% от доверениците и хората, които са участвали в семинарите ми, посочват чувството за вина като основна спирачка в общуването им с другите и задвижване на лични планове. Всъщност по-правилно е да се каже НЕзадвижването на такива.

🔔Наскоро консултирах една дама – прекрасна майка и силна жена (защото й се е наложило отрано да бъде такава) и за пореден път се срещнах с ВИНАта.
– Според вас възможно ли е да нямаш нито един почивен ден от години, защото някой (който и да е) разчита на теб и ти си толкова отговорен, че не смееш да помислиш за такъв „лукс“?!
– Или, случвало ли ви се е да минете покрай някоя витрина, да си харесате дрешка – рокля, блузка, да се размечтаете как си я взимате, обличате я и сте красива и …малко след това си казвате нещо от рода на: „О, не, сега не е момента. Детето има нужда, трябва да купя лекарства, трябва да платя някоя сметка, нещо друго е по-важно.“ После въздъхвате и подминавате. И така всеки път. Защото някой или нещо друго е по-важно от вас и вие бихте се чувствали виновни ако направите жест за себе си.”

Последния път жената ми каза: – „Уморена съм, наистина съм уморена” – и се разплака.

🔔В неделя, на 21.04.2024г. ще разнищим тази ВИНА. Ще видим къде се корени и ще маркираме стъпките към изкореняването й, за да разперим крила и да бъдем творци на живота си и свободни. Имаме нужда от това и децата ни имат нужда от този пример, защото не думите ни, а делата ни са техни учители.

✔️Без ВИНА ще ни манипулират много по-трудно
✔️Без ВИНА ще можем да създаваме по-здравословни връзки.
✔️Без ВИНА ще имаме по-чисти и ненатоварващи взаимоотношения.
✔️Без ВИНА ще можем да се погрижим за себе си и да лекуваме успешно детето в нас.
✔️Без ВИНА ще можем да проявим импулса на душата си и да бъдем творци на живота си.
.
🔔Няма за кога да отлагате, нали?! Очаквам ви с отворено сърце!

🔔За лектора:
Казвам се Маруся Пашкова. По образование съм психолог и семеен медиатор, родов терапевт от школата на Аида Марковска
( https://momichetata.com/lica/lekuvaiki-roda-si-lekuvame-sebe-si?page=2&pr3vi3w=1), сертифициран хипнотерапевт към Българската Асоциация по Хипноза; практикувам регресионна терапия и допълвам постоянно знанията и уменията си в областта на лекуване на душата и личностното израстване.
Извън титлите се стремя да бъда преди всичко добър човек и добър пример за децата си. Моята мисия е да лекувам души и се старая да я изпълнявам отговорно и всеотдайно. Благодаря ви за доверието! Ще ви очаквам с радост и отворено сърце!

https://www.youtube.com/@marusyapashkova2347
www.mara.bg

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

1. В брой – на място
2. По банков път

IBAN: BG62UNCR70001525634160
BIC(SWIFT): UNCRBGSF
МАРА ДИАМАНДИ ЕООД
Основание: Събитие, 21.04.2024

📧 ★ ЗАПИСВАНЕ 📧
При интерес към събитието и за да проверите за места, моля, пишете ми на имейл: mara.rodonavt@gmail.com
Или лично съобщение на фейсбук страницата ми.
тел: 0879 469 101

*Местата са ограничени, за да ни бъде уютно и да се чувствате специални, защото сте специални!

Event registration closed.
 

Date And Time

21-04-2024 @ 15:30 to
21-04-2024 @ 17:30
 

Крайна дата за регистрация

21-04-2024

Share With Friends

Shopping Cart