10.08.2024г. Образът на майката между животворен източник и тъмна сянка

Маруся Пашкова

10.08.2024г. Образът на майката между животворен източник и тъмна сянка

1 1 people viewed this event.

Обичам те, мамо. А ти обичаш ли ме?

„Май имам проблем с майка ми?!”, това ми каза преди време довереничка, която се обърна към мен за помощ.

Каза го с нотка на отчаяние, докато ми обясняваше на един дъх за какво е дошла. В онзи момент, моят спонтанен отговор беше: „Не се притеснявайте – всички имаме проблем с майките си”.

Сега ви моля, ако все пак се намери някой, който никога не е имал проблем с майка си – да замълчи. Отново съм в родния Бургас и ви каня на среща, за да поговорим за образа на Майката в нашия живот. В рамките на срещата ни ще разгледаме:

 • Ролята на майката в изграждането на идентичността и самочувствието
 • Специфичното влияние и динамиката в отношенията майка-дъщеря и как майката формира женския модел на поведение и самооценка
 • Особености на връзката майка-син и влиянието на майката върху мъжката идентичност и емоционално развитие

Ще споделя личен и професионален опит, ще обсъдим казусии не на последно място, ще направим няколко практически упражнения, които имат за цел да ви помогнат да подобрите или възстановите връзката с мама. Защото, както вече споменах по-горе, мама е тази, която дава живота и признаването/приемането й ще ни помогне да подобрим/възстановим връзката със себе си. Само така можем:

 • Да създаваме хармонични връзки
 • Да бъдем уверени
 • Да разгърнем творческия си потенциал
 • Да възстановим баланса в живота си
 • Да допуснем да бъдем обичани
 • Да бъдем осъзнати родители, за да изградим хармонична връзка със собствените си деца

Датата на събитието, както се сещате, не е случайна. Два дни преди това християнският свят отбелязва Голяма Богородица – Успение. Богородица, или Дева Мария, е една от най-почитаните фигури в християнската традиция, символизираща майчинството, чистотата и безусловната любов. Нейният образ като майка на Исус Христос служи като идеал за много вярващи и пример за майчинска всеотдайност и святост. В съвременния контекст, ролята на майката продължава да бъде централна, въпреки че тя се сблъсква с различни предизвикателства и очаквания.

Майката традиционно се възприема като животворяща и източник на безусловна любов и грижа. Нейната ключова роля е в това да доведе новата душа на Земята и да осигури необходимата подкрепа и грижа за развитието и благополучието на децата. Като животворен източник, мама не просто дава живот, но и продължава да поддържа, насърчава и вдъхновява своите деца през целия им земен път. Тази уникална роля е източник на безценна сила  и влияние, които формират и определят развитието на всеки индивид и обществата като цяло.

Майчинството обаче крие и по-малко изследвани и често избягвани аспекти, а именно тъмната сянка. Тази концепция включва негативни емоции, стрес и поведенчески модели, които могат да повлияят на взаимоотношенията с децата и на динамиката на семейния живот. Например, майка, която се чувства постоянно изтощена и стресирана, може неволно да прояви раздразнителност или дистанцираност. Това от своя страна би могло да създаде напрежение в отношенията и да предизвика проблеми в общуването между майка и дете.

Сигурна съм, че ще се сетите за още много примери. Аз ще ви очаквам, за да ги споделите и заедно да намерим решения.

Къде ще се проведе срещата: гр. Бургас, любимо място – NaturaliCoffee&Yoga. Тук винаги се случват хубави срещи и вярвам, че и този път ще бъде така.

Час: 10:00 – 13:00

Цена за участие:

 • при записване до 31.07 – 54 лв.
 • при записване след 01.08 – 59 лв.

★ЗАПИСВАНЕ
При интерес към събитието и за да проверите за места, моля, пишете на имейл: – mara.rodonavt@gmail.com

-личносъобщение – https://www.facebook.com/MaraDiamandi/.

– или се обадете на тел: 0879 469 101

***Участието ви се потвърждава след записване на посочния тел/мейл и заплащане на 50% от таксата:

 • По банков път

IBAN: BG62UNCR70001525634160
BIC(SWIFT): UNCRBGSF
МАРА ДИАМАНДИ ЕООД
Основание: Събитие, 10.08.2024

 • В брой, на място в NatuRali Coffee&Yoga

*Местата са ограничени, за да ни бъде уютно и да имаме възможност да проведем както теоретичната, така и практическата част в спокойна атмосфера.


За лектора:

Казвам се Маруся Пашкова и моята мисия е да лекувам души. Вярвам, че имам дарбата, знанията и опита да запалвам слънцето в хората, за да живеят с лекота и в любов. Определям себе си като интуитивен психолог, който има индивидуален подход към всеки довереник и комбинира различни техники и методи, базирани на професионален и личен опит – родова терапия, регресия, хипноза, медиация, холистични методи (включително прана енергийно лечение, ароматерапия и други). Работата с човешката психика и душа е призвание за мен, а не просто професия или сбор от титли.

През годините съм изучавала и прилагала различни методи на терапия. Завършила съм психология с профил Трудова, социална и организационна психология. Също така съм сертифицирана в специалност „Семейна медиация” в институт “Данте Алигиери” – Флоренция. Проявявам интерес и се специализирам в холистични методи на терапия. Дипломиран родов терапевт съм от Школата на Аида Марковска. Провеждам както индивидуални консултации, така и групови практики. Работя с доверие и енергията на ЛЮБОВТА.

За да се регистрирате за това събитие изпратете своите данни на mara.rodonavt@gmail.com

Регистрирайте се чрез webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Date And Time

10-08-2024 @ 10:00 to
10-08-2024 @ 13:00
 

Крайна дата за регистрация

09-08-2024
 

Местоположение

Share With Friends

Shopping Cart